Lessen

Effectief resultaat gerichte core trainingen

Hatha Yoga

Franka geeft Hatha Yoga lessen waarin jij bewust leert doorvoelen hoe je op correcte wijze Asana’s eigen maakt en ontwikkeld. De Asana’s worden vanuit techniek eigen gemaakt waardoor je fysiek en mentaal meer ruimte creëert. Hatha Yoga is voor iedereen geschikt en eventuele aanpassingen worden aangereikt. Deze Hatha Yoga kun je als extra input voor Power Yoga gebruiken maar kan ook zeker los gevolgd worden.

Power Yoga
Core Stability

Power Yoga wordt door Franka Core Stability genoemd omdat Power Yoga bij De Studio gericht is op het stabiliseren en sterk maken van het core in elke Asana (yoga houding). Want het core is het centrum van de Asana. Power Yoga is een actieve yoga vorm die voornamelijk bestaat uit variaties in yogaseries: gaandeweg ontwikkel jij je in de Asana’s door een aandachtige koppeling van adem aan beweging. Het is het evenwicht vinden tussen de juiste spierspanning en ontspanning, tussen uitdaging en vaardigheid, flow en kracht. De betekenis van yoga is verbinden en bij Core Stability leer je deze tegenstellingen in harmonie te brengen. Core Stability is een krachtige dynamische vorm waarin de Ujjayi adem, focus op de bandha’s (spier samentrekkingen) en flow je helpen deze verbinding te maken. Ontwikkel je kracht, souplesse en zelfbewustzijn.

Strenghtibility Barre

De Strenghtibility Barre workout is gebaseerd op de fundamentele principes en technieken van dans en pilates. Met behulp van de barre heb je meer houvast om je houding te verdiepen in verlenging en in kracht; De dieper liggende spieren van de rug, heupen, hamstrings en quadriceps worden diep gestretcht en versterkt en vormt daarmee een basis voor het versterken van de rest van het lichaam. Daarnaast zal de flexibiliteit van de wervelkolom in relatie tot het versterken en verlengen van de spieren van het bovenlichaam aan bod komen. Het aanhouden van stretches wordt afgewisseld met het versterken van de spieren d.m.v. herhalingsoefeningen.

Power Pilates
Core Control

 

Power Pilates, door Franka Core Control genoemd, zijn mat oefeningen die veelal liggend, zittend en op handen en knieën worden uitgevoerd. Alle spieren van het lichaam komen aan bod. De basis van elke oefening is het versterken van de bekkenbodemspieren in relatie tot de dieperliggende buik- en rugspieren. Deze spieren zorgen voor een krachtige core, waardoor lage rugpijn of verkeerde lichaamshouding tot het verleden behoren. Dat maakt Pilates oefeningen anders dan de gemiddelde sport oefening. Door de wijze waarop in De Studio Pilates wordt onderricht, heb je niet het gevoel dat je losse oefeningen ‘doet’ maar ervaar je de les als 1 geheel en leer je in de flow zowel je gehele lichaam in te zetten als ook je kracht en flexibiliteit te vergroten.

Core Dynamic
Extended Alignment

 

Core Dynamic wordt bij De Studio ook wel Extended Alignment genoemd door de combinatie van vloeiende stretches en versterkende bewegingen. Dit zorgt voor sterke, lange (slanke) spieren, souplesse en veel bewegingsvrijheid. Deze laatste door de ruimte (range of motion) die in alle spierenketens en gewrichten ontstaat. Core Dynamic is uitdagend doordat spierconditie en – uithoudingsvermogen worden vergroot. Het geeft een nieuwe dimensie aan een full body toning workout. Gevoel en training komen samen door de verschillende soorten muziek die de uitvoering – en het tempo van de beweging bepaald. Eenvoudige maar doeltreffende series passeren de revue. Daag je spieren en jezelf uit in deze dynamische training.

Yin Yoga
Relax & Recover

 

Yin Yoga is bij Franka Relax & Recover, waarin je leert lichaam en geest te ontspannen in bewust contact met het lichaam. Onnodige spanningen leren herkennen om ze los te kunnen los laten. Hierdoor ontstaat ruimte zodat de energie en adem weer door het hele lichaam kan stromen. Relax & Recover gebruikt daarnaast de methode van Yin Yoga, een langzame vorm van yoga door rustige houdingen voor langere tijd aan te houden; drie tot vijf minuten. Zo wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur. Je mind & body overgeven aan ontspanning zorgt voor een opgeladen gevoel. Relax & Recover is bedoeld als stress release. Het kan als een aanvulling op de meer actieve vormen van yoga en lichaamsbeweging gezien worden. Relax & Recover is ook geschikt als je niet “gestrest” bent want een opgeruimd lichaam en geest is voor iedereen een verademing.

Stoel Yoga

 

Slecht ter been, al op hoge leeftijd of blessures die jou doen afzien van de reguliere yoga of pilates lessen? Dan is stoel Yoga/Pilates iets voor jou. Rustige weloverwogen oefeningen en stretches worden aangereikt zodat ook jij de vele voordelen van Pilates en Yoga aan den lijve kan ervaren. Niemand uitgezonderd. En het werkt echt! Ook voor jou!