Core Stability Yoga

Power Vinyasa YOGA en ONSTPANNING

Power Vinyasa YOGA is een training waarbij je wordt uitgedaagd op zoek te gaan naar de juiste spierspanning in relatie tot het loslaten van onnodige spanningen zodat er veel meer energie vrij komt van binnenuit. 

Door op de juiste manier asana's uit te voeren, kunnen achterliggende en specifieke doelen van de asana's daadwerkelijk ervaren en doorvoelt worden. 

Het core vormt in elke asana het centrum. Met power vinyasa YOGA wordt je uitgedaagd hoe je je core als centrum traint in de flow van de beweging. Je wordt je bewust van het feit dat elke asana een krachtig en sterk centrum nodig heeft zodat energie weer vrij door het lichaam kan gaan stromen en de flow van de ademhaling jou mee neemt van de ene naar de andere asana. 

Omdat naast de voeten, ook de handen, ellenbogen, knieën en schouders als steunpunt worden gebruikt, is deze training minder geschikt voor mensen met gewrichtsklachten.

OONTSPANNING NA INSPANNING:

15 tot 30 minuten: 

Ontspanning is een vorm van diepe meditatie en waarbij je liggend een stem volgt die je door een gestructureerde meditatie heen praat. Het doel? Een moeiteloze staat van zijn en een hoger bewustzijn bereiken. Vrij vertaald: ‘yoga slaap’ of ’slaap van de yogi’. Maar het is alles behalve slapen zoals je ’s nachts doet. Via ontspanning bereik je een diepe, droomloze slaap met een spoor van bewustzijn en verbinding met je omgeving. Door de diepe ontspanning ontstaan theta en delta hersengolven, bereik je een trance-staat waarin ervaringen en fragmenten van herinneringen worden verwerkt, de spierspanning en stress in het lichaam afneemt en de bloeddruk en hartslag daalt. Dit heeft een zeer helende werking op lichaam en geest.

Terug naar overzicht

contact

Klik hier
Website powered by Ondernemerswebsites.nl.